Lilllördag!
Hej!
Nu har halva arbetsveckan redan gått, helt galet så fort det går. Idag stängde jag på förskolan, det är aldrig en rolig tid att jobba men så är det. Som tur är har barnen världens bästa farmor som hämtar våra barn tidigare de dagar som vi måste jobba sent. Det är värt hur mycket som helst för oss så man lättare får ihop tiden.
Idag tänkte jag bjuda på ett scones recept. Jag ville göra ett gott bröd som passade både till fruksot eller som ett matigt mellanmål. Jag bjöd min familj på dessa på alla hjärtansdag nu i helgen och min son var helt överlycklig och sade "mamma får vi muffins till fruksot idag?" Det var länge sedan han åt så bra till fruksot kan jag säga, tur det var helg och en speciell dag.
Morotsscones

Du behöver:
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0.5 dl strösocker
2 tsk kanel
75 gram smör
3 dl vaniljyoghurt
2 dl rivna morötter
Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på 250 grader.
Skala och riv sedan morötterna.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och kanel i en bunke.
Skär sedan ner smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna så det blir en grynig massa.
Blanda i yoghurt och morötterna snabbt.
Fyll 8 muffinsformar och grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Dessa scones är precis lika goda att äta som de är som att lägga lite god marmelad eller en skiva ost på. Passa på att äta dem nygräddade då är de som godast.
Lycka till och hoppas att det smakar gott!