Lördagmorgon!
Godmorgon!
Som vanligt är jag och lilltjejen vakna väldigt tidigt men idag kändes det inte så jobbigt att gå upp för jag somnade så tidigt igår kväll, tror inte klockan ens var 21.00 faktiskt. Så gott!
Ikväll är det mello igen och det är dags att börja fundera på kvällens dessert så kan jag komma med ett gott förslag även denna lördag. Apelsinfromage!
Du behöver:
6 gelatinblad
300 gram kvarg, naturell
250 gram vaniljyoghurt
2 äggvitor
2 msk strösocker
3 msk kokande vatten
1 liten apelsin, rivet skal och saft
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Blanda ihop kvarg och yoghurt.
Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum.
Blanda ihop äggvitorna med yoghurtblandningen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i det kokande vattnet. Låt det svalna lite.
Rör sedan ned gelatinet i en tunn stråle i yoghurtblandningen och rör försiktigt. Här är det noga att det tar tid så det inte blir gelantinklumpar i fromagen.
Rör sedan i saften och skalet från en apelsin.
Häll nu över det i serveringsskålar, det är cirka 6 portioner.
Smaklig efterätt och trevligt mello mys!