Påsken närmar sig!
Hejsan!
Jag gjorde en liten påsktårta tills i fredags när jag hade fredagsfikat på jobbet. Den var fylld med lemoncurd och blåbärsmousse. Det var er lyckad smakkombination enligt mig.
Jag tänkte ge er receptet på blåbärsmoussen som jag hade i. Receptet på lemoncurd kommer en annan dag.
Blåbärsmousse
En sats räcker till ett lager fyllning till en tårta på 24-26cm i diameter.
Du behöver:
4 gelantinblad
250 gram blåbär
0,75 dl socker
3 dl grädde
Gör så här:
Börja med att lägga gelantinbladen i kallt vatten.
Tina blåbären och kör dem sedan till en slät puré med stav mixern.
Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med sockret och låt det små koka i några minuter.
Ta upp gelantinbladen och krama ur vattnet. Lägg sedan i gelantinet i blåbären och rör runt tills allt har smält och gått ihop. Låt det nu svalna lite.
Vispa under tiden grädden. Vispa inte grädde för hårt utan hellre lite för lös.
Vänd sedan ner blåbären i grädden och rör tills allt är blandat. Det blir nu väldigt löst men få inte panik det stelnar, ställ nu in den i kylen för att stanna lite. Jag har haft den i kylen över natten och det går att fylla en tårta på morgonen sedan om man vill det.
Trevlig söndag!