nyttig morotskaka
Godkväll på er!
Nu är äntligen halva arbetsveckan gjord. Dags att räkna ner till helgen nu. Min familj har varit lediga idag och myst en massa tillsammans, själv har jag jobbat 6-17, underbart.
Så nu när man är sådär sliten å trött i hela kroppen efter tre riktigt långa och jobbiga dagar så blir jag så fikasugen. Så här blir det därför en nyttig morotskaka. Det känns lite bättre att fika en onsdagskväll om det heter nyttigt. Men jag slänger på en bra anledning till, jag har namnsdag idag. Det firar vi aldrig men det är något att skylla på. 😊
Nu ska här njutas av gofika och min fina familj! Ha en bra lillördag alla! 😊
Nyttig morotskaka

Du behöver:
60 gram proteinpulver med vaniljsmak
3 tsk bakpulver
5 msk pofiber
2 ägg
2 äggvitor
0,75 dl steviaströ
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
150 gram naturell kvarg
150 gram rivna morötter
0,75 dl vatten
Frosting
Du behöver:
150 gram färskost extra light
25 gram naturell kvarg
1-3 msk steviaströ, efter önskad smak
2 tsk limesaft
2 msk kokosflingor
Kanel
Gör så här, kakan:
Sätt ugnen på 170 grader.
Skala och riv morötterna.
Blanda nu alla torra ingredienser i en skål, förutom steviaströ.
Ta fram en annan bunke och knäck i äggen och äggvitan tillsammans med steviaströ. Vispa med elvisp tills det blir fluffigt.
Blanda nu ihop äggen med de torra ingredienserna försiktigt.
Tillsätt sist de rivna morötterna och vattnet.
Häll i en bakplåtsklädd avlång brödform.
Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter.
Kakan ska vara fast på ytan men fortfarande lite kladdig inuti.
Låt svalna.
Börja nu med frostingen.
Blanda alla ingredienserna till en slät smet förutom kokos och kanel.
Bred smeten på kakan.
Strö över kokos och sedan lite kanel.
Skär upp i lagom stora bitar och njut av en nyttig fika!
Ha en fin kväll!