Rabarberpaj
Godkväll!
Idag har vi varit lediga hela familjen, hur skönt som helst. Började dagen lite produktivt med att ställa in en kalljäst morotslimpa i ugnen och under tiden städa jag hela huset. Så skönt när det är gjort. Jag älskar att gå runt i mitt nystädade hem.
Men det tog inte lång tid innan det blev smutsigt igen då min storasyster med familj kom hit. Hon klippte håret på oss, hela familjen. Så lyxigt att ha en frisör i familjen som kan klippa när man är ledig och dessutom får man tid att prata och umgås. Nu äntligen har jag fått i lite slingor i håret så nu ser inte mitt hår lika råttfärgat ut längre. Jag har inte färgat håret sen jag väntade Elsa och det är över 2 år sedan så man kan säga att det var på tiden. Men jag har kämpat med dålig kvalitet på håret sen graviditeten men nu äntligen gick du utan att håret gick av. Härligt att få vara lite vår fräsch!
Imorgon är det fredag igen och jag antar att det är väldigt många som är lediga. Vi ska jobba men jag är tidig så jag kan gå på helg redan efter lunch så det blir en kortis för barnen på förskolan som tur är. Men är det fredag så är det och då ska man väl ha en smarrig fika?!
Idag bjöd vi på en jätte god rabarberpaj som verkade vara uppskattad här. Vi gjorde den även i helgen och den är så god så vi kan inte göra en för stor paj för då äter jag upp den själv i ett svep. 😛 jag måste så klart dela med mig av detta fantastiska recept från Roy Fares. Nu när rabarbersäsongen äntligen är här får man passa på att använda dem mycket. Vi har en väldigt stor planta med rabarber så vet aldrig vad jag ska göra med allt. Så det kommer nog bli en del rabarber recept framöver.
Rababerpaj

Du behöver:
5 stjälkar rabarber
1 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
Skalet från 1 citron
1 tsk maizena
1 tsk kanel
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 gram smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en pajform.
Tvätta och skala rabarberna och dela sedan i 1 cm stora bitar.
Blanda socker, farinsocker, vaniljsocker, skalet från citronen, man ena och kanel i bunke. Tillsätt nu rabarberna och blanda runt så allt blir väl blandat.
Lägg nu alla rabarberna i pajformen.
Börja nu med smul degen.
Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver, vaniljsocker och smör i bunke. Nyp ihop ingredienserna till en smulig deg.
Strö över rabarberna och ställ in i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Pajen ska få en gyllenbrun färg och rabarberna ska bli mjuka.
Servera gärna lite ljummen med kula vaniljglass.

Smaklig fika allesammans!